Metaal toepassingen

Agentschap Siwaco-W&TS

Sinds 1 mei 2009 is W&TS voor de baggerindustrie en mijnbouw, exclusief vertegenwoordiger van de Duitse kwaliteitsgieterij Siwaco GmbH gevestigd in Netphen/Deuz.

Siwaco is onderdeel van de Irle-Group en een zeer betrouwbare partner, met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn hun levertijden relatief kort en betrouwbaar. De gietcapaciteit is 40 ton bruto, wat inhoudt dat een werkstuk van netto 30 ton geen enkel probleem oplevert.
De vertegenwoordiging van W&TS omvat het advies en de verkoop van slijtvaste gietdelen die zijn vervaardigd uit witte gietijzer soorten.

Bovendien hebben W&TS en Siwaco samen een al langer bestaand materiaal doorontwikkeld. Het wordt op de markt gebracht onder de naam: SIWEAR-BN.
SIWEAR-BN is minstens zo slijtvast als de gietstaalsoorten GS47VA en GS32NiCrMo14.4.2 maar heeft, ook bij hogere hardheden, nog aanzienlijk veel rek, een groot voordeel voor sommige toepassingen.

Dit geoptimaliseerde compromis tussen slijtvastheid en taaiheid maakt SIWEAR-BN een uitermate geschikt materiaal voor bijvoorbeeld pomphuizen, waaiers en andere pompdelen en is dus een zeer interessant alternatief; ook op het gebied van prijs, kwaliteit en levertijd.

Siwaco heeft buiten handvorm gietwerk een speciale afdeling waar ook slijtvaste buisdelen door middel van rotatiegieten geproduceerd kunnen worden. Rotatiegieten verbetert de verdichting van het materiaal. Op deze manier kunnen buizen met een lengte tot 3 meter worden geproduceerd.

De structuur van het materiaal wordt door dit procedé zeer fijnkorrelig en daardoor wordt de slijtvastheid ook significant hoger dan die van vergelijkbare legeringen die in furaan vormzand gegoten worden, wat uiteraard een positief effect heeft op de stand tijd.

  • Ferro

  • Non-ferro

  • Gesmede producten

  • Gietwerk

  • Lagerblokken

  • Afsluiter